Als je nog triggers ervaart, is er nog “werk” te doen

aanmoedigen bewustzijnsontwikkeling ontwikkelen Mar 30, 2023

‘Als je nog triggers ervaart, is er nog “werk” te doen.’  

Dit is een typische uitspraak van mij die ik een keer deed tijdens een LIVE sessie van het microdoseringsprogramma.

Hoewel deze zin wat mij betreft waar is, kan hij ook als streng en ongenuanceerd ontvangen worden. Dat bleek enige tijd geleden toen ik van een deelnemer van het programma de feedback kreeg dat deze zin haar behoorlijk had bezig gehouden.

Tijd voor nuance van mijn kant. En zelfs een gedeeltelijke rectificatie is op zijn plaats, want deze uitspraak blijkt inmiddels niet voor iedereen waar te zijn.

Mijn visie op een rijtje:

  • Ja het is waar: triggers zijn een signaal van nog niet verwerkte trauma’s of nog niet opgeloste blokkades en dat betekent dat er, als je verlangt naar een vrij en onverstoorbaar leven, nog werk te doen is. Het kan zelfs zijn dat je al heel veel werk gedaan hebt, maar dat je toch nog niet bij de kern bent gekomen. Dan is al het werk natuurlijk nodig geweest om op dit nieuwe punt te komen waarop je ontdekt dat het kennelijk nog niet klaar is. 
  • Het kan zijn dat je ook nog niet op de juiste plek bent geweest. Dit kun je tweeërlei uitleggen:
    • nog niet op de juiste plek in je lichaam. Hiermee bedoel ik dat trauma zich altijd opslaat in je lichaam en om naar de juiste plek in je lichaam te kunnen moet je een bepaalde mate van lichaamsbewustzijn ontwikkelen. Je kunt je voorstellen dat bijvoorbeeld bij seksueel trauma, waar veel vrouwen bewust of onbewust mee te maken hebben, het niet zo makkelijk is om contact te maken met je bekkengebied waar het trauma zit opgeslagen. Dit vraagt oefening in lichaamsbewustzijn. 
    • of nog niet op de juiste plek bij de juiste mensen. Dit gebeurt heel veel, helaas. Dat je met je trauma aan de slag gaat maar niet bij de juiste coach of therapeut bent uitgekomen. Dit heeft  onder andere te maken met het feit dat helen van trauma altijd een fysiek proces is; met praattherapie kun je geen trauma’s helen en in de reguliere zorg is lichaamsgerichte trauma-therapie zeker nog niet de standaard.
  • Dat er nog “werk” te doen is betekent in ieder geval niet dat het de bedoeling is dat je hard moet werken. Integendeel. Het verwerken van trauma is een fysiek proces van overgave; als je je kunt overgeven aan de intelligentie van je lichaam dan gaat je lijf in principe “in proces”, want je lijf weet precies waar en hoe er ontladen moet worden van de vastzittende energie. Hiervoor is nodig dat je hoofd leert “uit te schakelen”. Overgave gaat hand in hand met moeiteloosheid dus bij werkelijke overgave hoef je nooit HARD te werken.
  • In mijn vorige BLOG heb ik het voor het eerst over mijn werk met engelen gehad. Voor mij zijn engelen gevoelige zielen die naar aarde zijn gekomen en daarmee een kwetsbaarheid ervaren in dit aardse leven. Velen van hen raken ‘gebroken’ en vergeten daarmee wie ze werkelijk zijn. De heling van engelen is belangrijk omdat hun spirituele en creatieve werk nodig is voor een gelukkig en bezield leven op aarde, maar óók omdat het van groot belang is voor de transformatie die gaande is op de aarde. Engelen hebben een taak en de essentie is dat ze dit aardse werk alleen maar kunnen doen als ze landen in hun lichaam, hun plek volledig durven innemen en daarmee de werkelijke kracht ervaren die in hen zit. Het is moeilijk uit te leggen, want engelen zijn ook gewoon mensen met een aards lichaam die trauma’s oplopen, en toch is het verwerkingsproces anders. Waar aardse mensen bij trauma door een fysiek proces moeten, is mij in de afgelopen periode helder geworden dat engelen moeiteloos hun trauma’s kunnen transformeren. Ze hoeven het letterlijk alleen maar te doorzien, zich herinneren dat ze engelen zijn en daarmee eigenlijk niet vatbaar voor menselijk trauma. Zij kunnen met hun toverkracht direct naar het licht, zonder door een fysiek pittig proces te moeten. ‘Vingerknip-werk’ – noem ik het. MOEITELOOSHEID is het woord dat bij engelen hoort, al is dat moeilijk te geloven als je als engel ‘gebroken’ lijkt te zijn. 

Bottom line wil ik tegen jou zeggen;

of je een engel of aards wezen bent: wees in alle gevallen mild naar jezelf. Zet HARD werken om naar HART werken dan zal je zien dat ook jij jezelf onverstoorbaar kunt maken voor triggers van buiten af.

Veel lef en liefde,

Esmeralda

___

PS I Ben je nieuwsgierig naar mijn werk met engelen bekijk dan deze speciale Engelen-pagina. Deze pagina is alleen via deze link te bekijken en staat nog niet openbaar op de website. In 2023 doe ik nog twee pilots met deze doelgroep en dan ga ik kijken of ik dit werk meer in de openbaarheid ga brengen. 

PS II Als je een goed boek wilt lezen over trauma van een van de meest gerenommeerde trauma experts van de wereld, koop dan het boek van Gabor Maté – De mythe van normaal.