Be the change you want to see in the world

aanmoedigen microdoseren Jul 28, 2022

Deze beroemde en vaak gebruikte zin van Mahatma Gandhi heeft me onlangs geholpen om een keuze te maken met betrekking tot mijn eigen annuleringsvoorwaarden. 

Ik werd onlangs namelijk geconfronteerd met een aantal afzeggingen voor de Sisterdagen en nadat ik zelf zeven weken in een soort crisis was geweest (lees hierover mijn eerdere BLOG), heb ik contact opgenomen met de locatie om te kijken of er nog een mogelijkheid was om te annuleren. 

‘Afzeggen kan natuurlijk altijd’, zeiden ze maar ze lieten me ook weten dat ze 95% van de kosten zouden doorberekenen want dat stond immers klip en klaar in hun annuleringsvoorwaarden. Op basis daarvan heb ik besloten de Sisterdagen door te laten gaan. Het waren magische dagen en het was 100% de bedoeling omdat ik tijdens deze dagen zo mijn werk voor de toekomst* heb gezien, en toch knaagde er iets. Ik had nog een paar Sisterdagen staan in december en als ik die wilde annuleren moest ik al 70% van het bedrag betalen – 6 maanden van te voren!

André’s advies was dat ik ook met strengere annuleringsvoorwaarden moest gaan werken zodat ik mijn eigen risico zou beperken maar ik voelde dat er iets niet klopte. Algemene voorwaarden en ook specifiek de annuleringsvoorwaarden zijn doorgaans behoorlijk gebaseerd op angst en dat is nou precies wat ik niet wil.

Mijn motto is namelijk altijd geweest: mensen zeggen niet voor niets af. Mijn ervaring met mijn eigen doelgroep is dat deze vrouwen alleen afzeggen als daar voor hen een goede reden voor is en hanteren van strenge annuleringsvoorwaarden past zo niet bij mij.

En toen kwam de zin ‘Be the change you want to see in the world’ in me op en kon ik zo voelen dat ik het anders wil. Ik wil leven in een wereld waar we elkaar vertrouwen en waarin we alles omarmen zoals het is. En dat je als mens dus ook vrij bent om op het laatste moment iets af te kunnen zeggen zonder dat dat enorme (financiële) consequenties heeft. En toen ik besefte dat ik niet wil samenwerken met locaties die zulke strenge regels hanteren, heb ik de Sisterdagen in December alsnog geannuleerd, wetende dat ik het magische concept van de Sisterdagen* verder in de wereld ga zetten als ik beschik over een eigen locatie.

Ze waren bij de locatie coulant en ik heb slechts 30% van de kosten moeten betalen en die ik heb ik met liefde betaald. Levenslessen kosten nou eenmaal regelmatig geld, dus ook die kon ik zonder weerstand omarmen.

Maar het was ook tijd om mijn eigen algemene voorwaarden, al waren ze nog zo beperkt, onder de loep te nemen. 

Ben je nieuwsgierig naar wat het geworden is? Klik dan door naar de speciale pagina op mijn website.

Veel LEF en liefde,

Esmeralda

PS I De Sisterdagen waren dagen waarin we met de deelnemers, steeds afgestemd op het moment, het programma hebben samengesteld. De combinatie van plantmedicijnen, systemisch werk en familieopstellingen, creatief bezig zijn, lekker eten, genieten van de natuur en het hebben van ruimte voor jezelf bleek een magisch concept te zijn. Daarover in de toekomst meer!

PS II Wil je op een vernieuwende manier aan het werk met bewustzijnsontwikkeling? Laat je verrassen door de kracht van microdoseren. Ervaring met plantmedicijnen is niet nodig. Op 26 september start ik een nieuwe editie van mijn microdoseringsprogramma. Een ONLINE – programma dat zes weken duurt en helemaal is vernieuwd. We duiken deze zes weken lang, met behulp van zeer kleine hoeveelheden psilocybine, dieper in de thema’s ZELFLIEFDE, SAMENLIEFDE en UNIVERSELE LIEFDE.