De kracht van sisterhood... juist nu!

bewustzijnsontwikkeling liefde tolle Apr 21, 2022

Ik heb echt niets met vrouwengroepen.’

‘Dat beeld van veel vrouwen bij elkaar … ik moet er niet aan denken.’

Ik kan veel beter met mannen.’

Het zijn veel gehoorde uitspraken van vrouwen die weerstand ervaren op vrouwengroepen.

Misschien ben jij ook zo’n vrouw en heb jij goede reden voor jouw weerstand. Omdat je letterlijk minder prettige ervaringen hebt met ruziemakende en|of jaloerse vrouwen. Of juist met vrouwen die alles fijn vinden aan elkaar en met een spiri-wiri houding alles goed praten waarvan je voelt dat het van geen kanten klopt.

‘Maar kan het dan ook anders?’, vraag je je misschien af en het antwoord is JA.

In 2015 kwam ik terecht in het netwerk van Josje Feller en daar ontmoette ik de ene leuke vrouw na de andere, vrouwen die ik nog heel regelmatig zie en met wie ik een persoonlijke verbinding ervaar. En nu ik zelf al jaren met vrouwen werk wordt het ook gezegd door vrouwen uit mijn eigen netwerk.

"Jeetje, nu begrijp ik wat vrouwen bedoelen met Sisterhood, want ik heb het in deze setting ervaren.”

"Wat heb ik me gedragen gevoeld door deze groep vrouwen!”

"Nooit gedacht hoe fijn het is om met vrouwen onderling te zijn."

We horen het eigenlijk altijd als we met vrouwen mooi werk mogen doen.

Als ik een definitie zou moeten geven wat Sisterhood in mijn ogen is, dan kom ik op het volgende: een verbinding tussen:

  • authentieke vrouwen die de ander zien voor wie ze zijn.
  • vrouwen die zich kwetsbaar durven opstellen en zich durven uit te spreken als ze iets lastig vinden aan iemand of een situatie; volwassen en zonder oordeel.
  • vrouwen die plezier maken en open staan voor nieuwe perspectieven.
  • vrouwen die verantwoordelijkheid nemen voor hun leven en hun aandeel in het geheel.

Als je dit type vrouwen bij elkaar brengt, dan ervaar je een gedragen energie die feitelijk niet goed in woorden uit te leggen is.

En in deze roerige tijd, die feitelijk niets anders is dan een weerspiegeling van hoe de mensheid ervoor staat, hebben we elkaar als vrouwen nodig.

De tijd is aangebroken om alle blokkades op te heffen die ons weghouden van onze kracht, we mogen het licht en het donker leren omarmen en veel oude verhalen mogen losgelaten worden om in een nieuwe energie te stappen om met elkaar een nieuwe wereld te creëren.

Dat kan je niet alleen. We moeten dat met elkaar doen. Daar heb je Sisters bij nodig of je het nou wilt of niet.

Veel lef en liefde,
Esmeralda.

PS: Wil je ook jouw bijdrage aan een nieuwe aarde leveren, maar weet je niet hoe? Duik eens in de wijsheid van Eckhart Tolle. Bekijk de gratis videoserie: Tolle in een notendop, waarin ik op mijn manier de wijsheid van Tolle op een praktische manier heb vertaald.