Dit is wat er nodig is: spiritualiteit en dwarsdenken ineen

bewustzijnsontwikkeling Oct 15, 2020

In het begin van de Coronatijd – in maart – las ik een boek van Christina von Dreien: ‘Bewustzijn schept vrede’.

Christina is een meisje/vrouw van 19 (!) jaar uit Zwitserland en haar boeken getuigen van een zeer hoog bewustzijn. Ik vond het heerlijk om haar heldere kijk op de wereld te lezen en werd het meest geraakt door de inhoud van hoofdstuk 18: Nu is het moment.

Wat me van dat hoofdstuk het meest is bijgebleven is het feit dat wij, als volk – en dus niet de politiek – degene zijn die zorgen voor de werkelijke verandering op deze aarde. Er is bewustzijnsontwikkeling nodig om uiteindelijk te leven in een wereld waar vrede is en waarin we – ingegeven door de wijsheid van ons hart – een samenleving kunnen creëren op basis van liefde en vrijheid. Niets anders dan Eckhart Tolle ons laat zien in zijn boek ‘Een nieuwe aarde‘.

‘Maar’, zegt Christina, ‘bewustzijnsontwikkeling op alle niveau’s waarop het wenselijk is, is alleen mogelijk als we spiritualiteit en dwarsdenken met elkaar verenigen.’

En dat dwarsdenken – een kritische blik op de politieke en economische systemen in onze fysieke realiteit – is sindsdien niet meer uit mijn eigen systeem gegaan.

Ik merk dat ik me steeds meer aangetrokken voel tot mensen die kritisch durven kijken. Niet vanuit angst of haat, maar vanuit bewustzijn en kracht.

Zo ben ik Frank Ruesink gaan volgen en heb ik veel respect gekregen hoe hij zich inzet voor de vrijheid – samen met zijn inspirerende vrouw Loes – , op een manier die me ontzettend aanspreekt: altijd positief, respectvol, bevlogen en vanuit een hoog bewustzijn.

Ik ben The Social Dilemma gaan kijken; een documentaire waarin insiders uit de Tech Industry (lees: de grote internetbedrijven) vertellen over de keerzijde van bedrijven als Facebook, Instagram, Google etc. Echt super boeiend, omdat we allemaal met dit sociale dilemma te maken hebben. En met een paar zeer bruikbare tips om deze platforms in ieder geval zo neutraal mogelijk te gebruiken. Te zien op Netflix.

En zo heb ik met veel plezier en verwondering naar de waanzinnig goede theatercolleges van acteur George van Hout gekeken. Daarin zie ik een fatsoenlijk en bevlogen mens dat heel gedegen onderzoek heeft gedaan én op een zeer aansprekende manier laat zien dat je grote vraagtekens kunt zetten bij de gebeurtenissen van 9/11. Echt een must see voor iedereen die met een kritische blik naar de wereld wil leren kijken. Komplot I en Komplot II: te zien op YouTube of via zijn eigen website.

En met bewustzijn ben je in staat om zonder oordeel naar nieuwe waarheden te kijken en leer je erop te vertrouwen, dat alles een bedoeling heeft en dat je alleen met liefde de angst kunt ontstijgen.

Veel lef en liefde,

Esmeralda. ️