Durf jij het aan? De kracht van de woestijn?

woestijn Sep 30, 2022
Woestijn

De een denkt bij de woestijn aan een verschrikkelijke leegte, de ander aan een magische ruimte. Twee kanten van dezelfde medaille en in beiden schuilt kracht.

Bij de leegte nodigt de woestijn je uit om te durven ervaren welke angst en onverwerkte pijn er nog onder het gevoel van leegte zit.

Bij de magische ruimte nodigt de woestijn je uit om je over te geven aan de onbegrensde mogelijkheden die je kunt ervaren in de ruimte.

In beide gevallen groei je als mens en voeg je WATER TOE AAN DE OLIE. Deze metafoor heb ik geleerd van mijn dierbare spirituele teacher Ursula Aarts. Bij haar ben ik opgeleid tot vuurloopinstructeur en adempractioner en zij zag het onderbewuste als OLIE. OLIE dat graag naar het bewuste wil om te zien wat er gezien mag worden.

‘En wat moet je aan olie toevoegen om het naar de oppervlakte van een pan te krijgen?’

‘Ja, inderdaad water!’, zei ze met haar prachtige zachte stem. Ursula leeft niet meer maar haar wijsheid leeft in velen voort en ik gebruik deze metafoor heel vaak om het proces van bewustzijnsontwikkeling te duiden. 

En de woestijn is als een hele grote bak water die je toevoegt aan jouw olie. Aan de waterkracht van de woestijn ontkom je niet als je je er langer dan één dag in onderdompelt. Moet je voorstellen wat de woestijn doet als je er zes dagen en nachten in rondtrekt en op plekken ver weg van het massatoerisme overnacht. Onder de magische sterrenhemel en in gezelschap van de magische rotsformaties die de woestijn in Jordanië rijk is. Lopend of zittend op het schip van de woestijn.

Durf jij het aan om de kracht van de woestijn te ervaren?

Van 10 tot en met 17 november gaan we met een prachtige groep vrouwen naar de magische woestijn van Jordanië en brengen we ook een bezoek aan Petra en zwemmen we op de terugweg naar het vliegveld nog in de Dode Zee. Er zijn nog twee plekken vrij voor dappere vrouwen die het LEF hebben om de kracht van de woestijn in al haar facetten de ervaren. 

Veel LEF en liefde,

Esmeralda 

PS Meer informatie over deze reis vind je op onze website