Get up, stand up... stand up for your right

aanmoedigen liefde Jun 24, 2021

Get up, stand up,
Stand up for your right.
Get up, stand up,
Don’t give up the fight
.

Je kent het vast, deze zinnen uit het heerlijke dansnummer van Bob Marley, een van de helden van mijn partner André. Dit gegeven maakte dat we niet zo lang geleden de prachtige documentaire MARLEY hebben gezien over deze inspirerende man.

André is in zijn leven enorm geraakt door mensen die in hun eentje een grote verandering teweeg hebben gebracht. Dat heeft er voor gezorgd dat ik sinds het begin van onze relatie veel te weten ben gekomen over Nelson Mandela, Martin Luther King en Mahatma Gandhi. En nu dus ook Bob Marley, van wie ik werkelijk niets wist behalve dat hij de reggae muziek heeft uitgevonden en groots heeft gemaakt in de wereld.

MARLEY is een documentaire over een man die weet wat liefde is en die instaat is om een verdeeld Jamaica weer met elkaar te verbinden. Met zijn muziek, met zijn woorden van liefde en met zijn daden.

En het zien van deze film heeft mij ook geïnspireerd om op te staan, op mijn eigen manier en op te komen voor Liefde.

Sinds COVID in de wereld is vraag ik me namelijk vaak af: ‘Wat heb ik te doen in deze situatie en wat heeft de wereld nodig?’.

Het antwoord is duidelijk: ‘Liefde is het enige wat de wereld nu nodig heeft en ik heb op te staan voor Liefde om mensen moed te geven om ook te kiezen voor liefde en zich niet meer te laten leiden door angst’.

Want als je naar de COVID informatie kijkt dan zie ik alleen maar een ANGST-propaganda. Ik gebruik expres het woord propaganda want ik kan de informatie die over ons wordt uitgestort door de massamedia niet anders dan met dit woord classificeren.

En we weten allemaal dat angst een slechte raadgever is.

  • Angst doet ons verlammen.
  • Angst zorgt ervoor dat we niet meer helder kunnen denken.
  • Angst zorgt ervoor dat we volgers worden omdat we bang zijn om uitgesloten te worden.
  • Angst haalt nooit onze talenten en gaven naar boven, die we juist nodig hebben om te doen wat we te doen hebben.

En ik verwijs naar een eerder BLOG dat ik heb geschreven over Laura. Laura die zich niet heeft laten leiden door angst maar door de stem van haar hart dat haar vertelde dat zij op mocht staan om haar eigen ding te doen. Een jonge muzikante die NEE heeft gezegd tegen een tournee met Simone Kleinsma om haar eigen droom te verwezenlijken: een creatieve muziekvoorstelling maken om mensen te inspireren naar hun hart te luisteren en de stem van hun hart te durven volgen.

En weet je: haar eerste voorstellingen staan gepland!

Op 2, 4 en 24 juli staat ze in Rotterdam, Den Haag en Utrecht op de planken om te doen wat zij heeft te doen. Ik ga er heen! Wil jij ook een van deze voorstellingen bijwonen? Koop dan een ticket van € 12,50 via deze link.

En durf jezelf de vraag te stellen: ‘Heb ik de moed om op te staan voor wat ik te doen heb, durf ik ervoor te vechten?’, zoals Bob Marley ons toezingt in een van zijn grootste hits.

Veel lef en liefde,

Esmeralda.

PS: mocht je lekker, gewoon thuis op de bank, wat inspiratie willen ontvangen hoe ook jij meer Liefde kunt toelaten in je leven, bekijk dan de gratis videoseries In 3 stappen meer LEF en in je leven en Leven in liefde.