Hoe is jouw relatie met God?

liefde ontwikkelen Mar 16, 2023
Relatie met God

Hoe is jouw relatie met God?

Bijna tien jaar geleden ontmoette ik een man die behoorlijk in de Here was. Het was duidelijk dat deze ontmoeting onderdeel was van een hoger plan, want in relatie tot deze man, die ik maar twee keer ontmoet heb, zijn er bizarre dingen gebeurd. Maar deze man was heel fanatiek met betrekking tot het geloof en toen hij zeer onverwacht het contact volledig verbrak kon ik maar één conclusie trekken: met mijn dynamische leven was ik voor hem de duivel in hoogsteigen persoon waar maar één remedie voor is: alle banden verbreken. 

Ik kon hier prima mee omgaan en heb hem in liefde losgelaten, maar de boodschap die hij steeds voor mij had hield me nog wel enige tijd bezig. 

‘Jij moet de weg naar God gaan, dat is voor jou de weg! 

De gedachte die ik daar steeds bij had was de volgende: ‘Als ik werkelijk in God ga geloven, dan moet ik er ook iets mee doen’ en het leek me niet de bedoeling dat ik door een fanatiekeling, die ik toentertijd zelfs bestempelde als een godsdienstwaanzinnige, op dit pad werd gestuurd.

Het beeld dat ik iets met God zou moeten zorgde voor veel verzet. De kerkelijke godsbeleving stond zover van mij af (en nog steeds trouwens) dat ik me niet kon voorstellen dat dit onderdeel van mijn pad zou worden. 

Ruim anderhalf jaar later, eind 2014, las ik de boeken van Neale Donald WalschDe gesprekken met God. Drie boeken (later bleek er nog een vierde boek te zijn) die insloegen als een bom, waarbij het interessant is om te weten dat ik het eerste boek een jaar of zeven daarvoor ook al eens in mijn hand had gehad, maar toen compleet afhaakte op het woord God. Na het lezen van de eerste tien bladzijden heb ik het weer weggelegd.

Ik kwam toentertijd tot de conclusie dat ik met God geen enkele relatie had.

Maar toen ik het in 2014 wél kon lezen was ik om. Het heeft mijn beleving over God voorgoed veranderd.

Ik ben daadwerkelijk in God gaan geloven.

Hoewel voor mij de aanwezigheid van een alles overstijgend bewustzijn een gegeven was, nam ik het woord God nog niet in de mond. Ik gebruikte woorden als kosmos, de Bron, het universum etc. 

Maar sinds ruim twee jaar is er een verandering gaande.

De aanleiding was een ontdekking die ik deed tijdens een van mijn ceremonies waar een vriendin van mij aan deelnam. Een vrouw van mijn leeftijd die het heel moeilijk had in het leven en ook op de ceremonie zelf in een diepe angst terechtkwam.

Tijdens deze ceremonie zag ik heel helder dat mijn vriendin een engel is, die in dit aardse leven volledig vleugellam is geraakt. Het was mijn taak om haar te helpen bij het aansterken van haar vleugels. Dit klinkt misschien heel raar, maar het was een hele letterlijke ervaring. Ook kreeg ik tijdens deze ceremonie de boodschap dat ik een keer 1 op 1 met haar een ceremonie mocht doen.

Die vond een paar maanden later plaats en omdat zij niet meer in staat was om een fysiek zware ervaring met paddenstoelen te hebben besloten we een experiment te doen. 

Ik zou voor háár de paddenstoelen nemen om inzicht te krijgen in háár leven. Zij zou helemaal niets nemen.

Er gebeurde er iets opmerkelijks tijdens dit experiment.

Nadat de ervaring in eerste instantie helemaal over mij en mijn pad ging, ervoer ik na een uur of anderhalf een staat van zijn die ik niet kende. Ik dacht dat ik ‘uit’ de ervaring was of juist ontzettend in mijn hoofd, maar al snel bleek er iets anders aan de hand te zijn.

Ik was bij God. Aanwezig in het goddelijke bewustzijn. No doubt.

Dit kun je alleen ervaren, omdat jij in God gelooft en voor jouw vriendin, die inderdaad een engel is, is er maar één weg te gaan; via het goddelijke naar de aarde. Een weg die volledig moeiteloos moet zijn. Engelen hebben slechts het vertrouwen in God te herstellen en dan zullen ze ervaren dat er een moeiteloze weg voor hen is weggelegd. Dit engelenpad is dus significant anders dan het pad dat aardse mensen hebben te gaan.

Het was geen stem maar een weten dat via bovenstaande woorden tot mij kwam.

En sindsdien weet ik het: ik heb een relatie met God, waarbij God voor mij niets anders is dan het alles overstijgende bewustzijn van onvoorwaardelijke liefde. God verwoord het prachtig in een van de boeken van Neale Donald Walsch: God is een proces, het proces dat leven heet.

En God kun je ervaren; maar dan moet je wel in God geloven.

Veel lef en liefde,

Esmeralda

___

PS I  Over het werk met engelen en hun MOEITELOOS bedoelde pad op aarde, heb ik in het najaar een pilot gedaan wat geresulteerd heeft in een jaarprogramma voor engelen dat start in het najaar van 2023.  Wil jij weten of je een engel bent? Doe de quiz en lees meer over het jaarprogramma op de speciale website pagina. Mocht je vrouwen kennen die mogelijk een engel zijn en interesse hebben in dit programma, stuur dit BLOG dan naar hen door.

PS II Op het moment dat deze BLOG in jouw mail verschijnt, loop ik 16 dagen in stilte door de bergen van Nepal en verlang ik er naar om God weer te ontmoeten. Mocht dat zo zijn dan zal ik het je binnenkort in een BLOG laten weten.

PS III Als je een film wilt zien over mijn eerdere pelgrimstocht naar Jeruzalem kijk dan eens naar de documentaire ‘A million steps for love’. Een paar weken geleden kregen we onderstaande review op de film. Dus als je de film al een keer hebt gezien zou ik zeggen: doe het nog een keer.

‘Intussen heb ik de film voor de 6e keer bekeken, en iedere keer weer raakt deze film me zo diep. De laatste keer was wel een jaar geleden of zo, maar ook nu weer opnieuw. Dank je Esmeralda en al deze mooie vrouwen voor het delen van jullie pad van liefde. Het voelt zo diep verbonden. Dat is wat de wereld zo nodig heeft … ‘ – Helma