Hoe jouw innerlijke autoriteit werkt

human design liefde Oct 21, 2021

Twee weken geleden schreef ik een BLOG over het belang van het volgen van jouw innerlijke autoriteit bij het nemen van beslissingen.

Human Design, de ‘science of differentiation’ is een half jaar geleden op mijn pad gekomen en ik merk dat ik mijn werk niet meer kan doen met mensen zonder te weten wat hun Design is .

‘De magie van de kennis van Human Design is geworteld in één ding: keuzes maken. En keuzes maak je nooit met je ‘mind’ maar altijd met je innerlijke autoriteit’, aldus de officiële HD manual.

I love it, omdat ik weet dat het waar is.

Maar niet iedereen heeft dezelfde innerlijke autoriteit, er zijn er vijf, maar het meerendeel van de mensen (meer dan 90%) heeft te maken met een van de volgende drie innerlijke autoriteiten.

  1. emotionele autoriteit
  2. sacrale autoriteit
  3. milt autoriteit

Ik zal ze kort toelichten.

  1. Bij de emotionele autoriteit heb je te vertrouwen op wat jouw emoties jou te zeggen hebben. Jouw emoties zijn jouw leidraad in het leven. Emoties komen in een golf, met pieken en dalen, waarbij het belangrijk is dat je de hele golf doorleeft en dus WACHT om te voelen wat deze emotie, als de rust weer helemaal is teruggekeerd, jou te vertellen heeft. Pas dan neem je een beslissing vanuit het motto: ‘Er is geen waarheid in het NU’. Wachten is dus essentieel voor mensen met een emotionele autoriteit.
  2. Een sacrale autoriteit gaat over wat jouw buikgevoel, jouw ‘gut-feeling’ jou te vertellen heeft. Dit buikgevoel gaat in de basis gepaard met twee simpele geluiden. Een ah-ha geluid voor een ja en een uh-uh geluid voor een nee. Je zou het ook in je buik kunnen waarnemen als een opengaande beweging voor een JA en een verkrampende beweging voor een NEE. Leer hier 100% op te vertrouwen want het is voor jou de enige betrouwbare bron voor het nemen van beslissingen. Jouw motto is: ‘Luister naar je buikgevoel’.
  3. Een milt autoriteit werkt juist alleen maar in het moment, want het is de zachte stem van jouw intuïtie die IN HET MOMENT weet of iets goed voor je is of niet. Zonder dat je hoeft na te denken over de consequenties (je valt dan namelijk terug in het hoofd) heb je volledig te vertrouwen op deze krachtige autoriteit die alleen maar werkt in het moment. Jouw motto is: ‘Vertrouw 100% op jouw intuïtie en handel ernaar’.

Drie autoriteiten die wezenlijk van elkaar verschillen en daarmee is het dus van groot belang dat iedereen weet met welke innerlijke autoriteit je te maken hebt in jouw leven.

Wil je weten wat jouw innerlijk autoriteit is, check dan gratis jouw Human Design chart  op www.mybodygraph.com en ga er direct mee aan de slag.

Veel LEF en liefde,

Esmeralda

PS I Tijdens de online groepstraining met LEF op weg naar WARE LIEFDE, die ik op vrijdag 12 november ga starten, ga ik dieper in op de basis van Human Design, namelijk het volgen van je strategie en het inzetten van je innerlijke autoriteit voor al je beslissingen. Je kunt de ware liefde natuurlijk alleen maar herkennen als je 100% durft te vertrouwen op JOUW innerlijke autoriteit, dus dit is een belangrijk aspect voor het manifesteren van jouw grote liefde.

PS II Op 1 november geef ik een GRATIS webinar voor vrouwen die verlangen naar ware liefde. In dit webinar vertel ik over mijn ontdekkingsreis, ik beantwoord de vraag of er maar 1 de ware kan zijn, ik vertel hoe je ware liefde kunt herkennen en ik geef mijn gouden tip hoe ook jij jouw ware liefde kunt manifesteren in je leven. Schrijf je nu in.