Ik trek me terug en spreek me nog één keer uit

liefde ontwikkelen Jan 21, 2022

Het is winter en dat is de tijd dat ik me al jaren terugtrek om innerlijk werk te doen of om op de achtergrond met creaties bezig te zijn in een rustige sfeer en setting. Vorig jaar was ik bijna zes weken in Zuid Afrika, nu ben ik net aangekomen op Tenerife waar ik zeven weken verblijf om eerst vakantie te vieren met André en dan aan mijn tweede boek te werken.

Twee jaar geleden liep ik in januari langs de Turkse kust als onderdeel van mijn laatste etappe van mijn pelgrimsroute naar Jeruzalem. Mijn aankomst in Jeruzalem heb ik ervaren als het opengaan van de poort naar de hemel op aarde (daarover in de toekomst meer) en deze gebeurtenis viel samen met de komst van COVID die de wereld totaal op zijn kop zette.

Twee jaar waarin heel veel mensen verplicht werden om zich terug te trekken omdat we voor het eerst in ons leven (althans voor velen) te maken kregen met lockdowns, beperkingen rond het ontmoeten van mensen, uitsluiting als niet-gevaccineerde, etc.

Voor sommigen een zegen, voor anderen een moeilijke periode.

2020 en 2021 stonden voor mij, los van COVID en het ervaren van de hemel op aarde, in het teken van de samenliefde. André en ik lopen een zevenjarig pad van de liefde (we zijn begonnen in 2017) waarbij we een jaar besteden aan ieder chakra. Ieder op onze eigen manier en de afgelopen twee jaar ook veel samen, gezien de samenliefde die wat ons betreft verbonden is aan het 4e hart-chakra en het 5e keel-chakra.

2021, het 5e jaar, was het jaar van het keel-chakra en daarmee ook letterlijk van het thema UITSPREKEN.

Onszelf helemaal uitspreken naar elkaar maar ook naar de wereld.

André is volledig uit zijn comfortzone gestapt door zich als kritische arts uit te spreken over het Corona-beleid van de overheid en is actief geworden in de Stichting Artsen Covid Collectief.

Ik heb me afgelopen jaar uitgesproken door een aantal BLOG’s die ik heb geschreven.

En al een tijdje borrelde het idee om een filmpje te maken en me nog één keer uit te spreken over wat er wat mij betreft gaande is in de wereld; bekeken vanuit mijn eigen specialiteit en dat is Liefde.

Klik hier om het filmpje te bekijken.

In 2022 en 2023 ga ik me focussen op de universele liefde en de creatie-kracht die wat mij betreft hoort bij het 6e en 7e chakra. Ik ga al mijn energie richten op het creëren van de wereld waar ik zo naar verlang (zie foto).

Ga je mee op de creatie-reis die gevoed wordt door liefde?

Veel LEF en liefde wens ik je toe in 2022,

Esmeralda

PS: Hieronder heb ik een aantal linkjes verzameld van interviews en documentaires die mij de afgelopen twee jaren gevoed hebben.

Thrive I & Thrive II
Theatershow over 9/11 van George van Houts – een must see
Interviews met Robert Bernard
Argos-uitzending over ritueel kindermisbruik in Nederland
Filmpje over inzet van ROMEO’s – ik kon mijn ogen niet geloven
Website Stichting Artsen COVID Collectief
COVID the system, film van Nico Slooten ism Dogsfair
Blckbx uitzending met Duncan Stutterheim
Tegenwicht – ronde tafel en interview met Mattias de Smet – psycholoog èn statisticus
Interview met Karen Hamakers – Zondag met Jorn Luka – Trumanshow
Interview met Coen Vermeeren over 9/11 met Jorn Luka – Trumanshow
Interview met Tijn Touber met Jorn Luka – Trumanshow

Kijk zeker ook naar alternatieve media waar ongelofelijk veel informatie te vinden is.

Cafe Weltschmerz
De nieuwe wereld
Blckbox.tv
Jorn Luka met The Truemanshow