In één week 5-0 voor de ziel | deel 2

liefde microdoseren ontwikkelen Jul 21, 2022

In dit BLOG het tweede deel van het verhaal van Chantal.

Omdat ik bij de eerste systemische sessie de urgentie voelde bij haar proces, heb ik Chantal uitgenodigd om een ademsessie te doen én om aanwezig te zijn bij de truffel ceremonie die medio juni gepland stond.

Het was, na twee sessies, 2-0 voor de ziel en ik hoopte stiekem natuurlijk op nog een doorbraak. En die kwam. En niet 1 maar 3!

Het is tijd voor de krachtige werking van de psilocybine, de werkzame stof in paddenstoelen en truffels.

Chantal neemt deel aan een ceremonie met nog negen andere vrouwen en zij komt te liggen naast Marleen. Marleen raakt al snel in een heftig fysiek proces dat voor de ervaring van Chantal heel ondersteunend en inzichtgevend blijkt te zijn. Halverwege de ceremonie vertelt ze me fluisterend over haar ervaring.

In het verruimde bewustzijn kon ik zien dat de pijn die Marleen ervoer symbool stond voor de pijn van mijn misbruiker. Ik kon zo zien hoe ook hij gevangen heeft gezeten in pijn en ellende en dat maakte dat ik hem volledig kon vergeven.

Wow, vergeving is de meest krachtige uiting van liefde en Chantal kon daar al heel snel naar toe, dankzij het pittige proces van haar buurvrouw. En alleen maar omdat ze de realiteit kon ZIEN*.

3-0 voor de ziel!

Tegen het einde van de ceremonie roept Chantal me bij zich. ‘Esmeralda, ik ervaar nu wat er steeds bij me gebeurt. Ik zie dat ik mooie stappen maak, maar mijn ego schiet dan in een kramp en maakt mij wijs dat het allemaal onzin is wat ik hier doe en overtuigt me er toch weer van dat ik een loser ben. Ik weet dat het mijn saboteur is maar die voelt zo echt dat ik er eigenlijk geen weerstand tegen kan bieden. Het liefst pak ik nu mijn spullen en vertrek! Ik vraag nu jouw hulp, want ik weet niet wat ik moet doen.’

‘Je hoeft niets anders te doen dan in mijn armen te komen liggen en te ervaren dat het enige wat je op dit moment nodig hebt, zachtheid is’, zeg ik tegen haar.

Zodra ze zich overgeeft en in mijn armen komt liggen, komen de tranen. Ze laat het verzet los en huilt als een klein meisje. Een meisje dat nooit kwetsbaar kon zijn, dat altijd haar best heeft gedaan om te bewijzen dat ze geen loser is.

Hulp vragen en daardoor krijgen wat je nodig hebt, in dit geval zachtheid, is zo’n belangrijke stap in ieders proces van bewustzijnsontwikkeling. Je kunt als mens niet groeien zonder hulp te vragen en Chantal heeft het gedaan; op een moment waarop ze normaal gesproken zou zijn weggelopen van de situatie en zich zou laten leiden door haar krachtige saboteur.

4-0 voor de ziel!

Tijdens de sharing de volgende ochtend deelt Chantal over haar ervaringen. Tenslotte zegt ze: ‘En wat ik nu voel, is alleen maar dankbaarheid. Dankbaarheid over de stappen die ik aan het maken ben. Ik ervaar het letterlijk doordat ik helemaal in mijn lijf zit en niet meer in mijn hoofd. Ik voel dat ik weer contact heb met mijn essentie. En dat voelt heel fijn.’

Voelen doe je in je lijf, daar zit de waarheid en niet in je hoofd, want daar woont onze saboteur. Dit te ervaren is een grote stap om jezelf te bevrijden van de saboteur die we allemaal in ons hebben.

5-0 voor de ziel!

En dat in één week!

Grote dank voel ik naar Chantal omdat ik haar persoonlijke verhaal op deze open en kwetsbare manier met jou mocht delen en ik hoop dat het jou inspireert om te kiezen voor het pad van jouw ziel en het werk te doen dat nodig is.

Veel LEF en Liefde,

Esmeralda

PS I als je een inspirerend boekje wilt lezen over ZIEN, lees dan ‘Boeddhisme in alle eenvoud’ van Steve Hagen. Op het moment dat ik dit BLOG aan het schrijven ben, lees ik dit boekje voor de tweede keer en ik vind het een geweldig inspirerend boek omdat het spiritualiteit terugbrengt naar de eenvoud; namelijk het zien van de realiteit als ontwaakt mens.

PS II in het najaar organiseer is nog drie Magic Circles waar je de krachtige werking van de psilocybine kunt ervaren. In een veilige setting met alleen maar vrouwen; om jou in de gelegenheid te stellen om diepgaand werk te doen om jezelf te bevrijden uit de gevangenis van het onware en onbewuste deel van jezelf; je ego. Geef je op via het contactformulier en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op voor een intake. Veel vrouwen, die vaak geen enkele ervaring hebben met plantmedicijnen, zijn je voorgegaan.