Is het ooit klaar ?!

aanmoedigen ontwikkelen tolle Jun 30, 2023
Is het ooit klaar ?!

In het werkveld waarin ik werk, ik noem dat het werkveld van de aardse spiritualiteit, komen regelmatig de volgende vragen naar boven, vaak gepaard met enige frustratie.

Ik dacht dat het klaar was maar dat blijkt toch niet zo te zijn.
Is het nooit klaar het proces van innerlijk werk?
Ben je als mens ooit uitgegroeid?

In allerlei vormen komt dit thema voorbij en ik dit is het antwoord dat ik na al die jaren geef:

Nee, het innerlijk werk is nooit klaar, maar ik zie het innerlijk werk inmiddels als twee verschillende processen.

Het eerste proces is jezelf bevrijden van je pijnlichaam en inzicht krijgen in je patronen en conditioneringen. Dit is wat mij betreft een eindig proces. Of in ieder geval een proces waarin je door het innerlijk werk dat je doet daadwerkelijk minder getriggerd wordt en steeds onverstoorbaarder kunt leven, waardoor het leven leuker, lichter én makkelijker wordt. En ja … dat kan echt een keer klaar zijn.

En tegelijkertijd kun je ook bezig zijn met het vergroten van je talenten en van jouw unieke gave. Iedere dag kun je groeien in je levensmissie. In mijn ogen is dit een oneindig proces, omdat we volgens mij ook beschikken over een oneindig potentieel. Dus … dit is nooit klaar.

Eigenlijk komt het neer op een cruciale zin van Eckhart Tolle die zegt: ‘Als je ziet wie je niet bent, dan wordt de werkelijkheid van wie je wel bent vanzelf zichtbaar.’

Het doorzien van je onware ik, Eckhart Tolle noemt dit ons ego, is de sleutel naar worden wie je in wezen bent.

Het boek Een nieuwe aarde van Eckhart Tolle heeft in 2008 mijn leven veranderd. Door hem ben ik gaan inzien hoe mijn onware ik, mijn ego, regelmatig mijn leven bestuurde. Door dit boek ben ik gaan beseffen dat ik een keuze had, iedere dag opnieuw. Laat ik me leiden door mijn essentie die verbonden is met Liefde of laat ik me leiden door mijn ego, dat onlosmakelijk verbonden is met angst.

Ik heb de keus voor liefde gemaakt en een groot deel van mijn innerlijk werk gedaan om mijn pijnlichaam te bevrijden van vastzittende energie, waardoor ik nu vrij ben om voluit te leven en aandacht te geven aan mijn groei als mens met een missie.

Weet dat die weg ook voor jou is weggelegd.

Ben jij bereid het innerlijke werk te doen (en dat is feitelijk niets anders dan het leren doorzien van je ego) en zo ruimte te maken voor jouw essentie met jouw oneindige potentieel? 

Ik hoop het, want de wereld heeft mannen en vrouwen nodig die zich bevrijden van hun ego en pijnlichaam om volledig in hun kracht te gaan staan.

Veel LEF en Liefde,

Esmeralda 

PS I Als je ook kennis wilt maken met de wijsheid van Eckhart Tolle bekijk dan de gratis video serie ‘Tolle in een notendop’.

PS II Laatst kreeg ik een mail van iemand die mijn online Tolle Training had gedaan. Die kwam zo recht uit het hart dat ik zijn reactie graag met je deel.

Ik wil even zeggen welk een PRACHTIG WERK je daar gedaan hebt. De boeken van Tolle had ik reeds uitgelezen, maar jouw training heeft mij een enorme boost gegeven. Ik wil jou met een grote dankbaarheid zeggen hoe belangrijk jouw training op dit moment in mijn leven is.   

Als de mensheid kennis krijgt van de wijsheid van Eckhart Tolle, dan zullen we massaal andere keuzes gaan maken, en dat is wat de wereld nodig heeft. Je kunt de training nu met 25% korting kopen. Dat betekent dat je geen 169 euro voor de 12 modules betaalt maar slechts 126,75 euro. Vul bij aankoop ‘Korting25‘ in. Hier vind je alle informatie.