Keep life simple - hoe doe je dat?

aanmoedigen bewustzijnsontwikkeling Jun 30, 2022

Twee weken geleden schreef ik een BLOG over het simpel en eenvoudig houden van het leven en ik beloofde daar nog een vervolg-BLOG over te schrijven.

Ik deel het verhaal van Tyana en ik geef je mijn persoonlijke tips hoe ik mijn leven de afgelopen jaren steeds eenvoudiger heb gemaakt.

Tyana las ‘toevallig’ mijn BLOG ‘Keep life simple …’ in de trein op weg naar een van onze truffel-ceremonies en zij vertelde dat zij tijdens het lezen dacht: ‘Mmmm … ik ben er eigenlijk ook een ster in om het leven ingewikkelder te maken dan nodig.’

Gelukkig gaven de truffels haar tijdens de ceremonie direct antwoord hoe zij het leven makkelijker kon maken én wat zij te doen had om de levensenergie weer volop te laten stromen. Het was een buitengewoon eenvoudig antwoord en, als je het mij vraagt, ook universeel.

Het waren drie dingen die zij te horen kreeg:

  • GA DANSEN
  • GA DE NATUUR IN
  • MAAK LOL

Hoe simpel kan het zijn?

Ik heb mijn leven de afgelopen jaren ook een stuk eenvoudiger gemaakt door een aantal zaken te veranderen.

  • Ik heb mijn sociale leven vanaf 2009 drastisch veranderd … Ik ben gestopt met de gewoonte om al mijn vrienden een paar keer per jaar te MOETEN zien, en heb alle verwachtingen rondom vriendschap losgelaten. Het resultaat is overigens dat mijn vriendschappen (en dat zijn er best veel) meebewegen met de flow van het leven en daar is (bijna) iedereen content mee.
  • Ik ben eenvoudiger gaan eten. Ik eet nog maar twee keer per dag (ik ontbijt niet meer) en kan zielsgelukkig zijn met een simpele salade of een soep als hoofdmaaltijd.
  • André en ik gaan doorgaans eenvoudig op vakantie. We nemen deze zomer twee simpele tentjes, twee pannetjes (voor soep en voor het bakken van een pannenkoek en een ei), drie stoeltjes en een tafel en twee hangmatten mee. En natuurlijk een luchtbed, slaapzak en wat kleren, maar dat is het dan ook wel. We gaan wederom naar de bloten-billen-camping dus dat maakt het qua kleding ook een stuk eenvoudiger.
  • Mijn kleding kast is inmiddels een stuk kleiner én overzichtelijker geworden, sinds ik weet dat ik een zomertype ben – dat betekent dat pastelkleuren mij het beste staan – en van welke stijl ik houd. Ik heb nu kleding die ik makkelijk kan combineren. Een stylingtraject bij Judith Verschuren heeft mijn leven op dit vlak echt een stuk aangenamer én eenvoudiger gemaakt … een aanrader voor iedere vrouw! Shoppen is hierdoor ook een stuk leuker geworden.
  • Door de vele kilometers die ik met rugzak en tent gelopen heb (zie de film A million steps for love) weet ik dat ik maar heel weinig nodig heb om zielsgelukkig te zijn. Momenteel zijn André en ik bezig met een verhuizing uit een heel groot huis en er gaan maar heel weinig spullen mee aangezien we dromen van een tiny house op onze eigen community. Ont-spullen dus!

En echt … als je het leven simpel houdt, wordt het ook een stuk makkelijker!

Veel lef en liefde,

Esmeralda

PS I En de truffels lieten Tyana ook zien dat muziek voor haar een geweldige manier is om in haar lijf te komen en als klap op de vuurpijl werd haar getoond dat ze veel liefde heeft om te delen en te ontvangen. Als een ander mens ging ze twee dagen naar huis; krachtig en kalm.

Kijk jij ook al een tijdje met een schuin oog naar de truffelceremonies bij Vrouwen met LEF? In een vrijblijvende intake weten we binnen een half uur of het passend voor je is en je een JA voelt om deze stap te maken als het gaat om jouw bewustzijnsontwikkeling. Stuur een mailtje via het contactformulier en ik neem snel contact met je op.