Kiezen voor een tournee met volle zalen (én geld) of...

Mar 25, 2021
Kiezen voor een tournee met volle zalen (én geld) of...

Niet zo lang geleden kreeg ik een telefoontje van Laura, een vriendin van mij.

Ze belde me en had een paar vragen over het realiseren van haar dromen. Al langer speelt er een verlangen bij haar om een eigen theater|muziek voorstelling te maken waarin ze mensen naar een hogere trilling van bewustzijn wil brengen. Ook zij wil mensen bewuster maken, maar dan via een artistieke muzikale weg. Laura is professioneel muzikant en als hoofdinstrument speelt zij marimba. Ze heeft een regisseur gevonden die helemaal enthousiast is over haar idee en ze zijn al een paar maanden samen aan de slag. Een proces waar ze enorm van geniet, dat werd duidelijk toen ik haar sprak.

Maar binnen een week belde ze weer.

Esmeralda, ik bel jou maar weer, want ik heb een dilemma … ik weet dat het een luxe positie is, maar ik heb er echt buikpijn van.

‘Vertel’, zei ik.

Ik heb vorige week een aanbod gekregen om te gaan toeren met Simone Kleinsma. Ik heb dit jaar door COVID bijna niets verdiend en hiermee verdien ik in een half jaar wat ik normaal in een jaar verdien. Het is echt superleuk, ik krijg een prachtige verbindende muzikale rol in haar voorstelling en Simone Kleinsma betekent natuurlijk volle zalen … maar nu het moment van ja of nee zeggen dichterbij komt, weet ik het niet meer. Dit betekent namelijk ook dat mijn eigen pad weer voor langere tijd in de ijskast gaat.’

Laura is niet de enige die met dit soort dilemma’s te maken krijgt.

Integendeel: ieder mens wordt uitgedaagd op het levenspad om steeds maar weer keuzes te maken. Eigenlijk is het leven een aaneenschakeling van keuzes.

En als je keuzes maakt die goed voor je zijn, dan gaat het leven VÓÓR je werken en als je keuzes blijft maken die niet goed voor je zijn dat gaat het leven TEGEN je werken.

Zo simpel is het.

‘Beide sporen zijn natuurlijk goed, maar vraag je hart wat het echt wil. Wat is nu belangrijker voor je; de zekerheid van een vaste klus of toch gaan voor je eigen droom’, was mijn wedervraag aan haar.

‘Shit’, zegt ze, ‘ik moet dan toch nee zeggen en dat is zoooo moeilijk! Nee zeggen tegen Simone Kleinsma! Maar ik weet wat me te doen staat. Dank je wel: als ik jou aan de lijn heb kan ik toch beter naar mijn hart luisteren.’

Als we ophangen voel ik een groot gevoel van trots en dankbaarheid voor het lef dat Laura toont.

Zij is nu 31 en toen we elkaar een jaar of zeven geleden bij een bushalte ontmoetten en aan de praat raakten, was ze beschadigd en onzeker. Nu hoor ik een vrouw die de transformatie van haar hoofd naar haar hart heeft gemaakt en het lef heeft om voor de onzekerheid te kiezen maar wel haar hart te volgen.

Het verhaal van Laura is exemplarisch voor het dilemma waar we allemaal me te maken krijgen: ‘Volg ik mijn hoofd of volg ik mijn hart.’

Door mijn werk weet ik dat de meeste mensen een hoofd hebben dat doorgaans meer aandacht krijgt dan het hart en steeds meer vrouwen komen bij Vrouwen met LEF terecht omdat ze meer willen leven vanuit hun hart.

Dat is niets vaags en zweverigs maar heel concreet, want iedereen die zich laat leiden door het hart weet uit ervaring dat daar de waarheid over het leven daar vandaan komt.

De waarheid komt ALTIJD uit het hart en NOOIT uit ons hoofd.

Veel lef en liefde,

Esmeralda ❤

PS en wil je ook meer leven vanuit je hart? Bekijk dan de gratis videoseries die ik speciaal voor jou heb gemaakt: ‘In drie stappen meer LEF in je leven‘ en ‘Leven in Liefde‘. Weet dat leven vanuit je hart voor iedereen is weggelegd en dat er alleen LEF voor nodig is om te kiezen voor liefde. Ik weet zeker dat jij dat lef in je hebt!