Laat je leiden door je innerlijke autoriteit

bewustzijnsontwikkeling human design Oct 07, 2021

Sinds ik werk als zelfstandig coach en boodschapper van liefde zeg ik dat ‘voelen’ veel belangrijker is dan ‘denken’. ‘In het voelen ontdek je jouw waarheid’, is een zin die ik mezelf vaak heb horen zeggen.

Dat zeg ik nog steeds, maar afgelopen voorjaar kwam ik in aanraking met Human Design en dat zorgde voor een verdieping op het thema VOELEN.

Human Design, the science of differentiation, gaat over de blauwdruk van jouw Zijn op basis van geboortedag, plaats en tijd. Met een heldere boodschap die exact hetzelfde is zoals ik die al jaren heb:

Mijn boodschap: als je trouw bent aan jezelf (leven in liefde) dan zal je een gelukkig en moeiteloos leven ervaren. Als je niet trouw bent aan jezelf (omdat je je onbewust nog laat leiden door ego/angst), dan zal je een leven ervaren dat zwaar en ingewikkeld is.

Boodschap van Human Design: als je trouw wordt aan jouw design en daarmee de strategie volgt die hoort bij jouw design en je beslissingen leert nemen op basis van jouw innerlijke autoriteit, dan zal je een gelukkig en moeiteloos leven ervaren.

Daarnaast zegt Human Design nog iets anders interessants wat ik ook herken van Eckhart Tolle:

Het leven gaat over keuzes maken en het maken van juiste keuzes doe je NOOIT met je ‘MIND’, maar altijd op basis van je innerlijke autoriteit; het voelen dat IN je lichaam zit.

‘It truly is that simple’, staat letterlijk in de officiële Human Design manual.

Beslissingen die genomen zijn door de MIND (Eckhart Tolle gebruikt hiervoor de term ego), kloppen NOOIT met wie je in wezen bent en leiden uiteindelijk tot het ervaren van LIJDEN (lees een leven dat als zwaar, ingewikkeld en zeker niet als moeiteloos wordt ervaren).

Ga eens bij jezelf na hoe vaak je beslissingen met je ratio hebt genomen. Omdat je hebt gewikt en gewogen en met je volle verstand dacht dat een bepaalde keuze de juiste zou zijn. Kun je nu met terugwerkende kracht zien dat dit niet de keuze van jouw ziel is geweest?

Wat hebben we als mensheid dan te doen om een gelukkig en moeiteloos leven te ervaren?

We mogen terug naar de kracht van onze innerlijke autoriteit, want het is alleen onze innerlijke autoriteit die in staat is om juiste keuzes te maken.

Wil je er meer over weten? Over een paar weken schrijf ik een BLOG over de drie meest voorkomende innerlijke autoriteiten.  

Voor nu is mijn tip: ga trainen in lichaamsbewustzijn, wat niets anders is dan je bewust te worden van de levendige energie die je IN je lichaam kunt waarnemen. Als je bijvoorbeeld met je aandacht naar je voeten gaat, kun je dan waarnemen dat je daar ook de energie letterlijk kunt voelen? Of sta eens stil bij je ademhaling en word je bewust hoe de stroom van de in- en uitademing door je lichaam gaat.

Dàt is lichaamsbewustzijn.

Veel lef en liefde,

Esmeralda

PS De tweede druk van mijn boek is uit. Tijd voor een feestje, dus ik geef 5 euro korting op mijn boek Het is kennelijk zo bedoeld. Voor 15,50 euro (inclusief verzending) krijg je mijn boek bij jou in de brievenbus. Bestel het boek met de kortingscode TWEEDEDRUK meteen. In dit boek je je ook lezen hoe ik mijn innerlijke autoriteit heb leren kennen, al heb ik dat toentertijd nog niet zo kunnen benoemen.

PS II en als je lekker op de bank thuis wat inspiratie wilt ontvangen hoe ook jij meer Liefde kunt toelaten in je leven, kijk dan de gratis videoseries In 3 stappen meer LEF en in je leven en Leven in liefde.