Leef jij nog met een groot geheim?

liefde Mar 18, 2021
Leef jij nog met een groot geheim?

Onlangs vertelde een vrouw met wie ik een sessie deed aan mij een aantal dingen die ze nog nooit met anderen had gedeeld.

‘Dit zijn echt grote geheimen waar ik al jaren mee rondloop’, zei ze met dikke tranen over haar wangen.

Ik moest denken aan een boekje van Deepak Chopra dat ik jaren geleden heb gelezen over onze schaduwzijde (je kunt dat ook het ego noemen). Het boekje heet Het schaduw effect – gebruik de kracht van je donkere kant.

Hij zegt:

‘De schaduw wordt sterker, telkens als je je toevlucht neemt tot (ik noem de eerste twee -uit een opsomming van 7):

  1. geheimen hebben voor jezelf en voor anderen, en | of
  2. schuld en schaamte koesteren’.

Dus iedere keer als je een geheim bij jezelf houdt en meestal is dat omdat er schaamte en schuld in het spel zijn, versterk je je eigen schaduw.

Hoger bewustzijn is volgens Chopra het enige duurzame antwoord op de duistere zijde van de menselijke natuur. Het is van belang dat we de schaduw van onszelf juist leren kennen en omarmen want het is juist deze schaduw die mogelijk maakt om te ontdekken wie je werkelijk bent.

Het delen van je geheimen en open worden over je schaamte en schuld maakt dat je er letterlijk licht op laat schijnen. Als je het in je houdt gaat het spoken in de duisternis van je geest, met alle gevolgen van dien.

Schuld en schaamte hebben een extreem lage energiefrequentie. Als mens kun je een energiefrequentie ervaren tussen 0 en 700 Hertz waarbij er sprake is van verlichting als je op een trilling van 700 Hz zit. De grens tussen stromende en vastzittende energie zit op een trilling van 250 Hz. Als je je bedenkt dat schuld en schaamte op een trilling van respectievelijk 30 Hz en 20 Hz zitten, dan snap je meteen hoe deze twee toestanden zorgen voor extreem vastzittende energie en daarmee spanning in je lijf.

De manier om dit te doorbreken is je te uiten over je schuldgevoelens en je schaamte. Deel je geheimen met mensen die je vertrouwt en dan zul je ervaren dat er liefdevol gereageerd wordt op jouw verhaal en dat de energie instant weer gaat stromen.

Veel lef en liefde,

Esmeralda.

PS Wil je meer inspiratie hoe je kan zorgen dat je je trillingsfrequentie hoog houdt? Bekijk de gratis video serie In 3 stappen meer LEF in je leven en Leven in liefde.