Let's talk about sex, baby

zeven sluiers Apr 28, 2023
Zeven Sluiers

Let’s talk about sex, baby …

Let’s talk about you and me
Let’s talk about all the good things
and the bad things that may be
Let’s talk about sex …

Dit nummer van Salt-N-Pepa hoor ik nog regelmatig uit een box klinken en altijd zing ik heerlijk mee … 

Let’s talk about sex …

In het nummer klinkt het zo vanzelfsprekend, maar ik vrees dat het voor veel mensen een taboe is geworden om vooral binnen de relatie over seks te praten. Omdat seks vaak in het begin heel fijn en dynamisch is, maar als er andere factoren het leven binnen sluipen (de verliefdheid is over, je blijkt een ander ritme te hebben, er komen kinderen) dan gaat het meestal schuren als het om de seks gaat.

En nog een andere reden om niet meer over seks te praten is het volgende: SEKS VERGROOT ALLES UIT!

Deze zin kreeg ik al heel vroeg in onze relatie mee van André. Hij bedoelde daarmee dat de wrijving die er is binnen de seksualiteit bijna altijd een uitvergroting is van wat er sowieso schuurt in de relatie. En omdat we de confrontatie hierover uit de weg gaan, hebben we het in ieder geval niet meer over seks; té pijnlijk, té ingewikkeld, té confronterend.

En toch kun je geen goede seksuele relatie blijven houden (althans in de meeste gevallen) als je er niet over leert praten. Je hebt samen de pijn en de ingewikkeldheid onder ogen te zien die zorgen voor de wrijving. Maar daar is natuurlijk wel een dosis LEF voor nodig.

André en ik praten veel over seks en onze seksualiteit. Dat moet ook wel, want op het gebied van de seksualiteit lagen we aan de start van onze relatie mijlenver uit elkaar. En praten over seks was voor mij niet makkelijk omdat ik een diepe overtuiging had ontwikkeld dat ik een man niet mag teleurstellen. Dus eerlijk zijn tegen een man vind ik lastig en ook eerlijk horen wat een man van mij vindt is voor mij uitdagend.

Maar gelukkig is André een man die heel makkelijk over seks en seksualiteit praat en die mij heeft geleerd LADINGVRIJ over dit onderwerp te praten.

‘Zie het nou gewoon als eten.’

‘Als het eten niet lekker is dan zeg je dat toch ook gewoon?’

‘Of als je vindt dat er eigenlijk wat extra zout bij had gemoeten of nog wat kruiden om het nóg lekkerder te maken, dan vinden we dat fijn om te horen. Maar als het over seks gaat wordt het opeens ingewikkeld.’

‘Als je seks ziet als eten dan haal je meteen de lading eraf.’

En dat heeft mij heel erg geholpen. Overigens in het besef dat wij als stel nog geen patronen hadden opgebouwd waar veel pijn onder zat. Bij relaties waar het al langer schuurt, is dat vaak wel het geval en dat vraagt om een grote volwassenheid van beide partners.

Maar alles begint met het gesprek. Durf jij het aan om samen met je partner het gesprek weer te openen?

Lets talk about sex, baby ….

Veel LEF en liefde,

Esmeralda

PS I In onze online training De Zeven Sluiers van de liefdesrelatie besteden we veel aandacht aan de pijn tussen partners en het ladingvrij leren praten over intimiteit en seksualiteit. Dit allemaal naast de kracht die de Zeven Sluiers sowieso in zich hebben. Bij alle zeven stappen bieden we een diepgaande masterclass aan en tevens geven we je per sluier meerdere oefeningen die hun meerwaarde dubbel en dwars bewezen hebben. Meerdere keren hebben we teruggehoord: ‘De kracht zit hem voor al in de mooie oefeningen die bij de training zitten!’

PS II En als je als vrouw eenzijdig eerst je energiehuishouding en je eigen seksualiteit op orde wilt krijgen, verdiep je dan eens in de Vallei-orgasme training. Omdat ik zelf zo enthousiast ben over Vallei-orgasme heb ik er een speciale website pagina gemaakt. Mocht je de Vallei training willen kopen, vraag dan via deze pagina de kortingscode aan. Dan krijg je een korting van 50 euro waardoor je voor deze officiële vallei training bij Reinoud Eleveld nog maar 197 euro betaalt.