Microdosering heeft gezorgd voor een echte omslag!

bewustzijnsontwikkeling microdoseren Jul 07, 2022

De titelzin van dit BLOG komt van Ida.

Ida is een vrouw van 59 die er goed uitziet en straalt alsof ze 37 jaar is. Ze is tweeëndertig jaar lang een hardwerkende ondernemer geweest die haar zaak van de hand heeft gedaan en nu een leven kan leiden met veel ruimte voor haar eigen pad, ook omdat haar vier kinderen allemaal volwassen zijn en hun eigen leven leiden.

Een vrouw die het goed voor elkaar heeft. Zowel van binnen als van buiten.

‘Maar dat is ook wel anders geweest hoor!’, zei ze onlangs lachend met haar zacht Brabantse accent.

Dat klopt, want toen ik Ida twee jaar geleden aan de telefoon had voor een intake voor een truffelceremonie, sprak ik een vrouw die in zak en as zat omdat haar relatie verbroken was door haar toenmalige partner. Een vrouw die even de weg kwijt was en mijns inziens, op dat moment, niet stabiel genoeg was voor de krachtige werking van een hoge dosering truffels.

‘Volgens mij ben je nog niet toe aan een macrodosering. Ik zou je adviseren om het proces van bewustzijnsontwikkeling op een meer subtielere manier te stimuleren en mee te doen met de aanstaande microdoserings-editie’, zei ik tegen haar.

Microdoseren is het tot je nemen van zeer kleine hoeveelheden psychedelische middelen waardoor je normaal blijft functioneren maar waarbij je jezelf wel op een ‘ander niveau’ kunt waarnemen. Deze andere waarneem-stand zorgt doorgaans voor mooie inzichten en ook het vermogen om andere keuzes te maken. Keuzes die goed voor je zijn en je helpen bij je persoonlijke groei. Dit alles als gevolg van een verruimde blik die de werkzame stof in truffels, psilocybine, met zich meebrengt.

Tijdens de kennismakingsronde van de Sisterdagen*, vertelde ze over haar transformatie van de afgelopen twee jaar:

‘De echte omslag is gekomen door de microdosering. En dat had ik eigenlijk pas door nadat het programma was afgerond.’

Toen ik haar vroeg wat het microdoseringsprogramma haar concreet had opgeleverd kon ze dat heel helder benoemen:

  • ik heb veel inzichten over mezelf gekregen, ook dat ik heel veel leed mezelf heb aangedaan.
  • ik heb geleerd veel dankbaarder te zijn voor alles wat ik gemanifesteerd heb.
  • ik kon zien dat ik me niet schuldig hoefde te voelen na de scheiding met mijn man, dat ik een goede moeder voor mijn vier kinderen ben en dat ik kan vertrouwen op de keuzes die ik in het leven maak.
  • ik ben mezelf eigenlijk veel meer gaan liefhebben en op een dag zag ik gewoon dat ik een ongelofelijk leuke vrouw ben; iets wat ik heel veel jaren niet heb kunnen zien en daar dus ook niet naar leefde.

Herkenbaar?

Het verhaal van Ida bewijst het wederom: de transformatie van angst naar liefde is voor iedereen weggelegd (… dus ook voor jou!).

Veel lef en liefde,

Esmeralda

PS I Als dit verhaal je aanspreekt, overweeg dan mee te doen met de geheel vernieuwde Microdosering HERFST editie die start op maandag 26 september. We gaan zes weken aan de slag en diepen de thema’s ZELFLIEFDE, SAMENLIEFDE EN UNIVERSELE LIEFDE op een interactieve manier verder uit. Geef jezelf en jouw transformatie naar meer LIEFDE een boost en doe mee!

PS II Wil je nu al een eerste stap maken naar meer liefde in de leven? Schrijf je dan in op de mailinglijst en ontvang direct de gratis videoseries In 3 stappen meer LEF in je leven en Leven in Liefde.

* PS III De Sisterdagen waren een groot succes en toch heb ik deze dagen uit de najaarsagenda gehaald. Dat licht ik binnenkort nader toe in een nieuw BLOG.