Niemand ontkomt eraan

human design ontwikkelen Dec 17, 2021

Een week of zes geleden reed ik naar een locatie om een ceremonie te begeleiden en in de auto kwam de volgende zin in me op:

‘Niemand ontkomt eraan!’

En met ‘eraan’ bedoel ik het spirituele pad.

Het werd me zo helder dat iedereen (maar dan ook iedereen) in dit leven, of in een volgend leven, of nog tien levens verder, vroeg of laat tot het besef komt dat we de weg naar binnen mogen bewandelen om helemaal trouw te worden aan wie we in wezen zijn. Het bewandelen van die weg naar binnen staat voor mij synoniem aan het spirituele pad.

Contact maken met je lichaam als poort naar de ziel en het goddelijke plan van je ziel volgen is waar het leven hier op aarde voor bedoeld is; tenminste… als je het mij vraagt.

Heel veel mensen willen er niet aan, althans dat heeft het ego – hun onware zelf – bedacht, maar uiteindelijk is het een universele wet dat iedereen er vroeg of laat aan moet geloven.

En het bewandelen van het spirituele pad kan op uitermate aardse manieren.

Yoga, meditatie, mindfulness, lichaamsbewustzijn, innerlijk proceswerk, enzovoort.

Het zijn allemaal voorbeelden waarvan iedereen die ermee bezig is zal zeggen: ‘Hier is niets vaags en zweverigs aan.’

En dat is waar.

Naar binnen keren om te voelen wat er in je leeft en je lijf gebruiken als bron van wijsheid is de enige weg naar jouw waarheid. Omdat je verstand de bron is van iedere conditionering is luisteren naar de wijsheid van je lichaam veel intelligenter dan luisteren naar je verstand | je mind.

Ook Human Design (als trouwe lezer weet je dat ik daar helemaal door gegrepen ben) is volstrekt helder over het gebruik van onze mind.

De mind – ons hoofd – kan in sommige gevallen een geweldig instrument zijn om dingen te verhelderen, te analyseren en te conceptualiseren. Tevens is het een prachtige hulpmiddel om andere mensen te helpen, bijvoorbeeld door de juiste vragen te stellen, maar je mind mag je NOOIT inzetten voor het nemen van beslissingen. Daar heb je een innerlijke autoriteit voor en die ‘woont’ bij 98% van de mensen IN hun lijf. Lees mijn BLOG over de werking van je innerlijke autoriteit.

Op 19 november 2021 verscheen er een artikel in De Correspondent met de titel “Hoe de lichaamstherapeut je met beide benen op de grond krijgt“. Met daaronder de eerste zin van de journalist: ‘Ik ging langs bij therapeuten die mensen leren ‘naar hun lichaam te luisteren’. Dat bleek een stuk minder zweverig te zijn dan ik dacht.’

‘Hè, hè’, denk ik dan, ‘we zijn aan het wakker worden en word ik bevestigd in wat ik inmiddels 100% zeker weet: NIEMAND ONTKOMT ERAAN!’

Veel lef en liefde,

Esmeralda

PS I De tweede druk van mijn boek is uit. Tot 1 januari kun je het met 5 euro korting bestellen. Voor 15,50 euro (inclusief verzending) ontvang je mijn boek bij jou in de brievenbus. Bestel het boek met de kortingscode TWEEDEDRUK.

PS II als je lekker op de bank wat inspiratie wilt ontvangen hoe ook jij meer Liefde kunt toelaten in je leven kijk dan de gratis videoseries In 3 stappen meer LEF en in je leven en Leven in liefde.