Niet iedereen is enthousiast over microdosering

microdoseren Aug 27, 2021

Al voor de 7e keer ga ik starten met een online-microdoseringsprogramma*, waarbij we een boost geven aan het transformatieproces van minder ego naar meer liefde; ondersteund door de power van plantmedicijnen/entheogene middelen – in ons geval een krachtige schimmel ;-).

* Twee keer per week nemen we een zeer kleine (micro) hoeveelheid entheogeen middel wat zorgt voor een subtiele verandering in ons bewustzijn waardoor we het dagelijkse leven uiteindelijk lichter gaan ervaren. Niet door het middel zelf, maar door de nieuwe ervaringen die je in deze tien weken opdoet: het zijn de ERVARINGEN die zorgen voor de transformatie. Tijdens de MD kun je normaal functioneren; dat maakt deze ‘methodiek’ zo bijzonder!

Maar uit de afgelopen edities is ook gebleken dat zeker niet iedereen enthousiast is over het microdoseren.

Van de honderden vrouwen die hebben inmiddels meegedaan, hadden twee vrouwen een dusdanig hoog bewustzijn (het waren allebei spirituele teachers van mij) dat het eigenlijk geen effect meer op hen had. Het is ook drie keer voorgekomen dat vrouwen een vervelende huiduitslag kregen die we vermoedelijk konden relateren aan het innemen van een schimmel. En ook zijn er enkele vrouwen geweest, die niet verder kwamen dan een neutrale ervaring.

En soms zijn er vrouwen heel erg teleurgesteld geweest, omdat het microdoseren ze niet had opgeleverd wat ze hadden verwacht. Dat is natuurlijk spijtig maar het blijkt dus niet voor iedereen geschikt te zijn.

Gelukkig voor meer dan 90% van de deelnemers wel en die vrouwen zijn dan ook positief tot zeer positief en ervaren voor het overgrote deel het microdoseren als transformerend. D.w.z. dat ze een blijvende verandering ervaren naar een lichter leven, ook als ze na tien weken weer stoppen.

Ze ervaren blijvend:

  • meer (innerlijke) rust
  • meer helderheid
  • een betere verbinding met zichzelf en met mensen om hen heen
  • meer energie
  • minder uitstelgedrag (er worden echt bergen werk verzet tijdens het microdoseren)
  • meer zelfinzicht

Maar het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn: er wordt ook hard gewerkt en de meeste vrouwen worden tijdens deze tien weken ook geconfronteerd met onverwerkt trauma, hardnekkige ego patronen etc.

‘Maar ja: als je naar het licht wilt, dan heb je de duisternis aan te kijken’, zeggen we regelmatig bij Vrouwen met LEF. En iedereen die bezig is met bewustzijnsontwikkeling weet dat dit waar is. Dat het ook pittig kan zijn blijkt uit onderstaande reviews.

Al heel lang wilde ik meedoen aan een paddo ceremonie, maar vond dat te spannend; toen ik dit tegenkwam heb ik geen moment getwijfeld. Onder een zeer prettige begeleiding ga je op reis in jezelf, je komt er van alles tegen, fijne en minder fijne dingen, door je eraan over te geven gebeurt er echt wat, en je merkt dat eigenlijk pas echt achteraf, ik ga zeker ook voor de gevorderde serie! – Jacqueline (Lente 2021)

Het is heel fijn om 10 weken zo verdiepend met jezelf bezig te zijn. Soms heel confronterend. Sommige dagen gewoon helemaal fijn zijn in het moment. Dromen worden wakker. Oude verhalen passeren nogmaals de revue. Oude pijn loslatend waar mogelijk. Het heeft mij blij verrast wat MD voor mij kon betekenen. – Sandra (Lente 2021)

Durf jij dat aan en ben je in voor een nieuw avontuur? Meld je dan aan voor een vrijblijvende intake. Je zit nergens aan vast en kan tot op het laatste moment beslissen of je wel op niet wilt instappen als we op maandag 27 september weer gaan starten.

Veel lef en liefde,

Esmeralda.

PS I als je samen met je liefdespartner wilt microdoseren dan kan dat. Al jaren hebben we een aparte groep voor liefdespartners en voor de relatie is dit een prachtige tool gebleken om samen stappen te maken op het pad van bewustzijnsontwikkeling.  

PS II vanaf nu doe ik alleen nog maar in het NAJAAR een microdoseringsprogramma. Het najaar past qua seizoen beter en geeft mij in de LENTE meer ruimte om bezig te zijn met het creëren en uitwerken van nieuwe ideeën en trainingen. Dus als je niet nog een jaar wilt wachten, meld je dan nu aan voor deze HERFST-editie.