Onzeker over je lijf? Ga naar de blote-billen-camping

aanmoedigen ontwikkelen tolle Aug 16, 2021

Voor de derde keer op rij breng ik mijn zomervakantie met André en zijn zoon door op naturistencampings en voor de derde keer op rij ervaar ik hoe bevrijdend dat is.

De zin: ‘Als je onzeker bent over je lijf, ga dan naar de naturistencamping’, heb ik vanaf het allereerste moment aan den lijve ondervonden. Niet omdat ik mezelf en mijn lijf met allerlei mensen loop te vergelijken. Integendeel. Vakantie op de bloten-billen-camping heeft mij juist geleerd om de schoonheid in ieder lijf te zien.

Het gaat juist niet over vergelijken maar over het accepteren dat je nu bent zoals je bent en anderen dus ook te accepteren zoals ze zijn.

‘Vergelijken is altijd het werk van het ego’, zegt Eckhart Tolle in Een nieuwe aarde en ego komt altijd voort uit angst, lees in dit geval onzekerheid.

Bloot op de camping zijn is eigenlijk zo NATUURLIJK én helpend om jezelf gewoon te zien zoals je bent. Want iedereen heeft een uniek lichaam en door dat niet meer te verbergen is het makkelijker om over te gaan tot acceptatie van alles wat met je lijf te maken heeft.

Ook vind ik het voor kinderen heel natuurlijk dat ze opgroeien met het besef dat bloot heel normaal is, omdat ze hier op een natuurlijke manier ervaren dat ieder lichaam anders is en dat het dus normaal is om zowel grote als kleine borsten te hebben, te zien dat er heel veel verschillende soorten piemels zijn, etc.

Gelukkig ben ik zelf opgevoed door ouders waar bloot ook heel normaal was. We hebben als gezin altijd bloot door huis gelopen als we bijvoorbeeld gingen douchen, al waren mijn ouders zeker geen naturisten.

En ik wil je de legendarische uitspraak van mijn vader niet onthouden, die ik hem wel 1000 keer heb horen zeggen als we ons moesten omkleden ergens in een zwembad of aan het strand: ‘Er zijn maar twee soorten mensen. De ene heeft een piemel en de ander niet. Geen enkele reden dus om raar te doen over bloot.’

En hup… dan deed mijn vader zijn onderbroek uit om gewoon zonder gedoe zijn zwembroek aan te trekken en een paar uur later het omgekeerde ritueel. En wij volgden zijn voorbeeld. Hoe simpel kun je het leven maken als je bloot een doodnormale zaak vindt.

En dan nog een paar andere voordelen die ik iedere dag ervaar:

  • Zwemmen en zonnen in je blootje is zoveel fijner dan met badkleding aan.
  • Als naaktslaper hoef ik op de camping in de nacht niets aan te doen als ik naar de WC moet ;-).
  • NOOIT meer gedoe met uit- en aankleden in te kleine douchehokjes waar alles nat wordt. Ik loop zonder kleren de douche in en loop een paar minuten later naakt de douche weer uit. JIPPIE, wat een bevrijding is dit! En dus ook geen rijen bij de douche, want het aan en uitkleden kost de meeste tijd…

Veel lef en liefde, vanaf de bloten-billencamping in Kroatië.

Esmeralda.

PS I Als je denkt: ik zou het wel eens willen proberen, kamperen op een naturistencamping, dan kan ik je zowel Camp Baldarin op het eiland Cres en Bunculuka op het eiland Krk aanraden; beiden in Kroatië.

PS II En als de bloten-billencamping teveel uit je comfortzone is dan durf je het misschien wel aan om mee te doen met de HERFST-editie van het microdoseringsprogramma bij Vrouwen met LEF. Een nieuw en uitdagend pad naar meer bewustwording met gebruik van zeer kleine hoeveelheden magische paddenstoelen.

PS III En als er een spirituele leraar is die het belang van AANVAARDING benadrukt dan is het Eckhart Tolle wel. In de gratis video-serie ‘Tolle in een notendop’ deel ik een paar krachtige wijsheden van deze wijze man.