Psychedelica: is er sprake van een ware Renaissance?

microdoseren Aug 19, 2022

Als je Michael Pollan wilt geloven dan is dat zeker het geval.

Michael heeft de afgelopen jaren zeer gedegen onderzoek gedaan naar het gebruik van psychedelica en in 2018 heeft hij een prachtig boek geschreven: How to change your mind.

Hij spreekt van een ware Renaissance: de wedergeboorte van psychedelica. Tussen 1950 en 1965 is er op grote schaal wetenschappelijk onderzoek gedaan met zeer veel belovende resultaten en hij laat zien hoe in 1965 de war on drugs is begonnen door middelen als lsd en psilocybine te demoniseren, terwijl dat op niets was gebaseerd. Lsd was een bedreiging voor de Vietnam oorlog en de losgelagen generatie moest aan banden worden gelegd. Demonisering en propaganda tegen het gebruik van lsd was een feit en meer dan 30 jaar is het onderzoek met psilocybine (de werkzame stof in paddenstoelen en truffels) en lsd volledig gestopt. 

Maar gelukkig is er een grote verandering gaande die Michael aanduidt als een ware renaissance. 

Inmiddels is er een vierdelige serie met dezelfde titel te zien op Netflix: wat mij betreft een absolute aanrader. Bij het zien van de trailer had ik van het begin tot het einde kippenvel.

Al in het eerste deel gaat hij in op het razend populaire microdosering; het in zeer kleine hoeveelheden tot je nemen van psychedelische middelen. Hij gaat in gesprek met zijn vriendin Ayelet Waldman die door microdosering met lsd van haar depressies en suïcidaliteit is afgekomen. Zij heeft daar een mooi boek over geschreven; A really good day, met als subtitel: How Microdosing made a Mega Difference in My Mood, My, Marriage and My Life

Krachtige woorden en dat is niet voor niets. Microdosering is een fantastische manier om met bewustzijnsontwikkeling aan de slag te gaan met zeer goede resultaten.

En aan de geloofwaardigheid van Michael Pollan hoef je niet te twijfelen. Hij heeft een enorme staat van dienst als het om onderzoek journalistiek gaat in de wereld van FOOD, en als je hem ziet en hoort kan je volgens mij alleen maar concluderen dat hij een sympathieke en authentieke man is. En een laatbloeier; hij is pas op zijn 65-ste begonnen met het gebruik van psychedelica.

Dus: je bent nooit te laat om met de juiste mindset en in de juiste setting de krachtige werking van deze middelen te ervaren. 

Veel LEF en liefde,

Esmeralda

PS I  Op 26 september start ik een nieuwe editie van mijn microdoseringsprogramma. Een ONLINE – programma dat zes weken duurt en helemaal is vernieuwd. We duiken deze zes weken lang, met behulp van zeer kleine hoeveelheden psilocybine, dieper in de thema’s ZELFLIEFDE, SAMENLIEFDE en UNIVERSELE LIEFDE. 

PS II Op donderdag 25 augustus geef ik weer mijn eerste GRATIS webinar Microdosering en Liefde: een krachtige combinatie. Als je meer wilt weten over microdosering, mijn programma en feeling wilt krijgen bij mij persoonlijk. Schrijf je nu in!

PS III voor de Magic Circle van 1 en 2 september zijn nog een paar plekjes vrij? Vind je het spannend en weet je niet zeker of werken met plantmedicijnen voor jou geschikt is? Vraag een vrijblijvend gesprek aan en dan kijken we samen of een truffelceremonie voor jou passend is op jouw unieke levenspad.