The more you touch, the more you feel

liefde ontwikkelen vallei Jan 20, 2023
Vallei - touch

Het was deze zin die me steeds weer raakte, toen ik afgelopen weekend een workshop volgde over seksueel genot. Seksueel genot met jezelf wel te verstaan. 

Dit is een onderwerp waar ik niet eerder over geblogd heb, maar kennelijk is het nu de tijd. 

In mijn werk gaat het heel veel over leren voelen, maar dan heb ik het meestal over de weg van het hoofd naar het hart. Mensen willen uit hun hoofd en meer in hun lijf zijn. Ze willen hun innerlijke stem horen en hun intuïtie leren vertrouwen.

Dit kan op veel manieren. Ik noem een paar die we allemaal kennen.

  • door te mediteren
  • door te wandelen
  • door creatief te zijn
  • door in stilte te zijn

Manieren om meer ruimte te creëren om te voelen wat er in je lichaam gebeurt. 

Maar heel veel vrouwen die veel in hun hoofd zitten, vinden het wellicht ook moeilijk om hun lichaam te voelen als het gaat om intimiteit en seksualiteit. Een onderwerp waarvan ik inmiddels weet dat dit bij heel veel vrouwen lastig is of gevoelig ligt. 

En ook een onderwerp waar nog een enorm taboe op zit.

Tijdens de workshop ging het niet alleen over seksueel genot, maar het ging vooral over het genot van aanraken.

Bernadette, de fantastische Bodysex facilitator, heeft in die twee dagen zo goed over weten brengen dat alles begint met het aanraken van je lichaam, je hele lichaam.

En haar boodschap was steeds: the more you touch, the more you feel …

Wat een simpele, maar o zo ware wijsheid is dit. En deze wijsheid wil ik graag aan jou meegeven in dit BLOG. 

Dus mochten erbij jou blokkades zitten op het letterlijk voelen van je lichaam, begin dan met het aanraken ervan. En als het om het vergroten van (seksueel) genot gaat, gebruik dan eens wat olie om je lichaam aan te raken. Olie verzacht meteen en laat je je lichaam anders ervaren. Doe dit niet één keer, maar ga er vaker mee experimenteren.

Neem er de tijd voor, doe de deur op slot en geniet!

En ik weet zeker dat als je meer vertrouwd raakt met het letterlijk aanraken van je lichaam, je sensitiviteit om meer in contact te zijn met je innerlijke lichaam, zal vergroten.

Veel lef en liefde,

Esmeralda

PS I Bernadette is de eerste Bodysex facilitator in Nederland en ze heeft onlangs een inspirerende Ted Talk gehouden die mij diep heeft geraakt.

PS II Volgend BLOG ga ik verder op een onderwerp dat in het verlengde van dit BLOG ligt. Omdat ik zo enthousiast ben, heb ik er zelfs een aparte website-pagina voor gemaakt. Nog twee weken geduld.