Verlang jij naar verlichting? Of naar een lichter leven?

microdoseren tolle Aug 11, 2022

Een van de eerste dingen die ik deed toen ik begon met bewustzijnsontwikkeling, was het volgen van een tweedaagse meditatiecursus bij een yogaschool in Den Haag.

Ongeveer 14 jaar terug in de tijd; het was 2008.

‘Wie is er op zoek naar Verlichting?’, was de eerste vraag die de docente aan de groep stelde. 

Twee mensen staken hun vinger op, waaronder ik. 

Verlichting: het leek me wel wat en ik was ervan overtuigd dat het niet zo moeilijk was om te bereiken, zeker omdat ik toen al gegrepen was door Een nieuwe aarde van Eckhart Tolle.

‘Ons primaire doel is ontwaken uit de illusie van het ego’, zegt Eckhart Tolle en feitelijk is dat hetzelfde als Verlicht zijn. Piece of cake, toch?

Dat bleek natuurlijk een illusie. Hoewel ik geloof dat Verlichting zeker bereikt kan worden en dat het niet alleen voor Jezus en Boeddha is weggelegd voelt het voor de meeste mensen waarschijnlijk als een mission impossible … En dat is natuurlijk niet motiverend. 

Totdat je beseft dat Verlichting alleen maar ervaren kan worden in het NU; in het huidige moment. 

Als je volledig opgaat in het moment dan ervaar je liefde, innerlijke vrede en vreugde en als je veel oefent met aanwezig zijn in het huidige moment – meditatie is daar een goede oefening voor – dan zul je ervaren dat je in die momenten vrij bent van stress of negatieve gedachtes. In die momenten is het leven lichter.

Leef je leven en probeer steeds aanwezig te zijn daar waar je bent:

  • Doe de afwas zonder over je relatie te piekeren
  • Ga lekker wandelen en houd je aandacht bij de natuur, bij de kleuren en de geluiden
  • Als je autorijdt doe dat dan met volle aandacht en laat je mobiel in je tas
  • Als je op vakantie bent, ben dan daar en niet alvast bezig met alle dingen die je te wachten staan als je weer thuis bent
  • Als je met je man of kind op de bank zit, geniet dan van de aanraking in het moment

En waarschijnlijk betrap je jezelf erop dat je zo vaak NIET in het moment bent, maar wees dan MILD. Ga gewoon weer terug naar daar waar je werkelijk bent en ervaar hoe het leven dan iedere keer lichter aanvoelt.

Dus ga niet voor Verlichting maar voor een lichter leven!

Veel LEF en liefde,

Esmeralda

PS I Wil je het verlangen naar een lichter leven ondersteunen met een mooi online interactief online programma? Doe dan in dit najaar mee met de vernieuwde microdoseringsprogramma. Op 26 september start ik een nieuwe editie van mijn microdoseringsprogramma. Een ONLINE – programma dat zes weken duurt en helemaal is vernieuwd. We duiken deze zes weken lang, met behulp van zeer kleine hoeveelheden psilocybine, dieper in de thema’s ZELFLIEFDE, SAMENLIEFDE en UNIVERSELE LIEFDE. 

PS II voor de Magic Circle van 1 en 2 september zijn nog een paar plekjes vrij? Vind je het spannend en weet je niet zeker of werken met plantmedicijnen voor jou geschikt is? Vraag een vrijblijvend gesprek aan en dan kijken we samen of een truffelceremonie voor jou passend is op jouw unieke levenspad.