Waarom mannen geen zin hebben in de zeven sluiers

liefde zeven sluiers Sep 02, 2021

Het is een feit dat veel vrouwen een verlangen hebben om de zeven sluiers te doen, maar dat ze het niet voor elkaar krijgen omdat hun partner daar geen zin in heeft.

Dit zijn de argumenten van de mannen:

  • Ze vinden het idioot om vrijwillig in te stemmen voor een periode VAN weken|maanden zonder echte seks.
  • Ze vinden het vaag en zweverig en haken bijvoorbaat al af.
  • Het idee om in de eerste periode alleen de handen en gezicht aan te raken, ervaren ze als zelfkastijding als ze hun vrouw heel erg begeren.
  • Ze vinden dat ze een goed seksleven hebben, dus waarom zouden ze daar nog zoveel aandacht aan moeten besteden.
  • Ze zijn druk met andere dingen en vinden dit weer typisch een vrouwending. Ze gaan liever wielrennen op zaterdagochtend, of op donderdagavond squashen of naar de kroeg met hun vrienden.

Als ik dit soort argumenten hoor moet ik altijd glimlachen. Het zijn namelijk woorden van het mannelijk ego, dat eigenlijk gewoon bang is. Maar ja, dat wil het ego van de man natuurlijk niet horen.

Gelukkig zijn er mannen die toch JA zeggen op de vraag van hun vrouw of ze het proces van de zeven sluiers willen doorlopen. Mannen die het LEF hebben om het proces van de intimiteit en de seksualiteit onder een vergrootglas te leggen om zo de liefde te laten groeien.

Mannen die de pijn rond een niet gezonde hechting bij zowel henzelf als bij de vrouw onder ogen willen zien.

Onvermijdelijke pijn die nou eenmaal bij het groeiproces naar mee bewustzijn hoort.

Maar weet ook dat je ziel eigenlijk staat te juichen dat je zo dapper bent dat jij of jullie samen het leven echt AANGAAN, met alle mooie en soms ook pijnlijke processen. De ziel weet dat dit onderdeel is van het leven, dus eigenlijk is het raar dat we het pijnlijke deel ook niet gewoon met een glimlach kunnen omarmen. It’s part of the proces in life ;-).

En als je het leven in al haar facetten echt samen wilt aangaan dan is het doen van de zeven sluiers een fantastische manier. Het proces van de zeven sluiers is een diepgaand proces en je komt ALTIJD lastige dingen tegen. Maar als je het aandurft èn er doorheen gaat dan zijn ook de mannen daar dankbaar voor.

‘Ik had niet verwacht dat het ons, maar ook mijzelf, zoveel zou opleveren’, hebben we in een aantal outtake-gesprekken met de stellen teruggekregen van de mannen.

En wat natuurlijk altijd geldt: je kunt er pas iets over zeggen als je het gedaan hebt. Je kunt pas weten wat de zeven sluiers betekenen als je het proces daadwerkelijk doorlopen hebt.

En als mannen bang zijn, dan hebben we ze als vrouwen liefde en veiligheid te geven. En dan komt er hopelijk een moment waarop de mannen zeggen:
‘Schat, ik ben er aan toe om samen met jou de zeven sluiers te doen.’

Wees geduldig, voor alles is een Divine Timing (zie mijn volgende BLOG).

Veel lef en liefde,

Esmeralda

PS 1 Over precies vier maanden starten we  op 2 januari 2022 met de tweede editie van onze online training ‘De zeven sluiers van de liefdesrelatie’ in groepsverband. In deze editie gaan we ook alle stellen gedurende de maanden die volgen persoonlijk begeleiden. In de prijs zitten twee calls om in alle veiligheid naar jullie persoonlijke proces te kijken.

PS 2 Als je meer wilt weten over de zeven sluiers. Ik heb een gratis video-serie gemaakt over de Zeven Sluier ‘3 tipjes van de sluiers’.

PS 3 Kun je niet wachten en wil je nu al beginnen? Dat kan! Hier kun je de training kopen zodat je samen met je partner aan de slag kunt met dit prachtige proces.

PS 4 Voor onze eerste stellenceremonie met truffels is nog 1 plek vrij op zaterdag|zondag 11|12 december 2021. Via een mail kan je laten weten als je interesse hebt om dit avontuur samen met je partner aan te gaan.