We moeten terug naar de onschuld

liefde ontwikkelen vallei Jun 09, 2023
Onschuld

Onschuld.

Het is een woord dat ik lange tijd lastig heb gevonden om goed te begrijpen. Door in de leer te zijn bij tao-leraar Reinoud Eleveld wordt me steeds helderder wat onschuld is, dat we het bijna allemaal op jonge leeftijd kwijtraken en hoe je het ook weer "aan kunt maken".

Niet zo lang geleden had ik een gesprek met een vrouw die ik goed ken uit mijn eigen netwerk. Zij vertelde dat ze een diep verlangen koestert naar een intieme liefdesrelatie maar dat haar relaties helaas steeds stuk lopen. Haar hoofd weet vaak een reden te verzinnen waarom het met de betreffende man toch niet klopt. Inmiddels kan ze zien dat ze het moeilijk vindt om mannen echt te vertrouwen waardoor ze het deep down ook niet aandurft om zich met een man te verbinden. 

Gelukkig heeft ze daarnaast ook nog steeds het diepe vertrouwen behouden dat ware liefde bestaat en dat ze, als ze deze tegenkomt, een bijzondere liefdesrelatie kan ervaren.

Maar wat de oorzaak van haar wantrouwen jegens mannen was, dat wist ze niet. Dat heeft ze tot voor kort niet kunnen ontdekken. 

Totdat haar laatste partner, met wie ze het inmiddels had uitgemaakt omdat ze ook voelde dat deze man haar ware liefde niet was, door bleef vragen wat nou de reden kon zijn van het niet durven verbinden. Hij bleef aandringen.

'Het enige wat ik zou kunnen bedenken', zei ze nadat hij het voor de zoveelste keer aan haar vroeg, 'is het feit dat ik op mijn achtste betast ben door de schoolmeester.'

Een ervaring die ze bijna vergeten was en als ze er weleens aan dacht af had gedaan als: Ach dat stelde toch niets voor.
Stelselmatig heeft ze ontkend dat deze overschrijding voor haar bepalend is geweest voor het aangaan van relaties met mannen. Dit mechanisme van ontkenning is een gebruikelijke overlevingsstrategie van jonge kinderen die met dingen geconfronteerd worden die op die leeftijd niet te begrijpen zijn. Ervaringen die zorgen voor grote innerlijke verwarring die vaak gepaard gaan met veel schaamte.

Toen ze dit tegen me vertelde zei ik tegen haar: 'Maar dit is het moment dat je je onschuld bent verloren'. Ik hoorde haar bevestigend mompelen. 

En we verliezen bijna allemaal onze onschuld. De een op hele jonge leeftijd en de ander pas op oudere leeftijd zoals ik.

Het is de kunst, en wat mij betreft ook een MUST, om terug te gaan naar de onschuld. Om als volwassen mens weer te durven leven vanuit de puurheid van een onschuldig kind: onbevangen en vrij.

Dan pas kan onze seksuele energie vrijuit stromen en kan de enorme levenskracht en creatie-kracht die een liefdesrelatie in potentie heeft tot volle bloei komen. 

En iedereen KAN terug naar de onschuld. Door de trauma's rond het verliezen van je onschuld te helen, maar ook door onschuld "aan te maken". Dit laatste gebeurt bij het trainen van Vallei-orgasme.

Het maken van het "medicijn", de techniek die je leert bij Vallei-orgasme, staat namelijk gelijk aan het aanmaken van onschuld. Iedere keer dat je traint én medicijn maakt, laat je de onschuld weer groeien. 

En pas als we terugkeren naar de onschuld, dragen we bij aan een seksueel veilige samenleving. Train je mee?

Veel LEF en Liefde,

Esmeralda

PS I Omdat ik zelf zo enthousiast ben over Vallei-orgasme heb ik een speciale website pagina gemaakt. Mocht je de Vallei training willen kopen, vraag dan via deze pagina de kortingscode aan. Dan krijg je een korting van 50 euro waardoor je voor deze officiële vallei training bij Reinoud Eleveld nog maar 197 euro betaalt. 

PS II Het verliezen van je onschuld gaat bijna altijd ten koste aan een gezonde ontwikkeling in de zelfliefde. Ben jij ook je onschuld verloren en wil je weer krachtiger worden in de zelfliefde? Bekijk de gratis video-series In 3 stappen meer LEF in je leven of Leven in Liefde