Wijze lessen van de Kabbala ten tijde van covid

aanmoedigen Nov 11, 2021

In deze bijzondere tijd, waarin er sprake is van een grote verdeling in de maatschappij over de verschillende standpunten rond Covid en de maatregelen, heb ik veel aan de wijze lessen (ofwel principes) die ik ooit heb gelezen in het boek ‘de kracht van kabbala’geschreven door Yehuda Berg; een Amerikaanse rabbijn die op een eenvoudige en praktische manier mensen vertrouwt maakt met de joodse mystieke leer.

En of je nu gevaccineerd bent of niet, iedereen kan wat leren van de wijsheden uit dit boek.

Vier van de twaalf principes benoem ik omdat ze eigenlijk geen toelichting nodig hebben en je het boek niet gelezen hoeft te hebben om te voelen dat deze universele lessen ons inderdaad gaan helpen om meer in verbinding met elkaar te komen en te blijven in deze uitdagende tijd.

Principe 1:
Het doel van het menselijk leven is de spirituele transformatie van re-activiteit naar pro-activiteit.


Als dit het doel is dan is stoppen met reageren op elkaar een essentieel principe. Dus stop met reageren op de ander of op de wereld om je heen en richt je op het leven waar jezelf naar verlangt.

Ik merk zelf dat het me enorm helpt om in de flow te blijven door me inderdaad te richten op de dingen waar ik mijn focus op wil hebben. Het werk dat ik doe voor vrouwen, het organiseren van concerten met Alexia Chellun in de maand april (binnenkort meer hierover) en het schrijven van mijn boek; het zijn allemaal dingen waar ik blij van word en veel energie van krijg.

Principe 2:
Schuif nooit – maar dan ook nooit – de schuld af op andere mensen of dingen buiten je.

Het is niet in lijn met de wetten van de liefde, om mensen de schuld te geven van wat dan ook. Doe het zelf niet en spreek mensen erop aan als daar ruimte voor is.

Principe 3:
Elke crisis is een kans om in contact te komen met het Licht.

Het Licht kun je vertalen met de Bron, de Eenheid of Al dat is. Het goddelijke bewustzijn dat we ZIJN! In een crisis komt naar boven waar je nog op geraakt wordt en waar je dus ook nog innerlijk werk op hebt te doen.

Al anderhalf jaar denk ik heel regelmatig: ‘Kennelijk heeft de wereld en ik dus ook, deze crisis NODIG voor de realisatie van de gewenste spirituele transformatie hier op aarde.’ Dit maakt dat ik de situatie zoals die is daadwerkelijk kan aanvaarden en ook kan relativeren.

Principe 4:
Alle negatieve eigenschappen die je in anderen ziet, zijn slechts een weerspiegeling van je eigen negativiteit.

Oké, dit is echt hogere wiskunde als het gaat om persoonlijke ontwikkeling.

Zeker vijftien jaar geleden werd een soortgelijke zin tegen mij gezegd. Ik kon er toen niet zoveel mee terwijl ik nu weet hoeveel waarheid er in dit principe schuilt. Maar misschien is het noemen van deze zin in dit BLOG wel het zaadje bij jou zoals dat vijftien jaar geleden ook in mij is geplant. Stel jezelf regelmatig de vraag: ‘Wat zegt mijn oordeel over de ander eigenlijk over mij? ‘

Ik wens je veel liefde, verbinding en wijsheid toe in een tijd waar we dat met zijn allen zo hard nodig hebben.

Veel LEF en liefde,

Esmeralda

PS I Al deze principes kun je letterlijk teruglezen op blz. 227 en 228 in het boek ‘de kracht van kabbala’.

PS II Op 12 november start ik om 10.00 uur met de online groepstraining met LEF op weg naar ware liefde. Als je wilt kun je je op de valreep nog opgeven. Er doen bijna 40 vrouwen mee. Gun jezelf de kans om de weg vrij te maken om de relatie te manifesteren die 100% bij je past!